Todays WOD turned into a Team WOD!

Dagens trening ble gjort på CrossFit Centrum på Forus. Henrik og Christin spurte om jeg ville være med og da var det bare å takke ja til invitasjonen. Jeg er desværre alt for sjeldent på CFC, men det er alltid hyggelig med en økt der borte.
God stemning er det alltid,hyggelige folk og bra senter er noe jeg setter stor pris på.
Det var jo selvsagt en smørbrød liste av en økt vi skulle begi oss ut på, så det var bare å brette opp armene.
WOD1

Del 1 og 2 var en olympisk løfte del. Jeg gjør ikke så mye OLY i min vanlige trening, så er alltid litt rusten rent teknisk, men jeg får opp litt vekter fermdeles. Del 1 bestod i å bygge opp til dagens 90% Power clean. Jeg stoppa på 90kg og følte det var ok. På del 2 skulle man bruke 90% av vekten fra del 1 og gjøre 6 runder, 2 rep ground to overhead. Valgte å gjøre på 70kg og det var muligens litt i letteste laget, men fin start på økten.
De andre på treningen løfter jo MYE mer, og tok derfor litt lengre tid, men når alle var ferdig med del 1 og 2 så var det klart for “metcon” delen.
Punkt 1, jeg liker ikke å ha det vondt på trening (orker ikke presse meg) og jeg er ganske lat.
Punkt 2, jeg har stor forståelse for total volum og tilpassing (både pga kunnskap, men også pga at jeg er litt lat)
 
Dette gjorde at jeg endret litt på dagens økt. Jeg fikk med meg Petter, og vi valgte å gjøre økten som en partner økt, ikke en vanlig WOD. De andre maskinene gjorde det selvsagt alene, men vi var dream team!
Jeg har etter mange år i bransjen funnet ut at jeg ikke trenger å vinne økten. Jeg trenger heller ikke å knuse meg på hver trening og har funnet gleden i å kose meg på trening. Derfor valgte jeg med en gang å skalere økten. Planen var å gjøre økten alene, men så ble det altså en parten wod. Grunnen til at jeg skriver dette, er at det er viktig å forstå hvor mye volum som er i en økt. x mengde volum, krever en viss kapasitet og kroppen skal kunne hente seg inn etter en økt. Da er det bedre å tilpasse (skalere) økten, slik at du kan gjennomføre med lavere skaderisiko og litt lavere volum.
Original økten var som følger:
WOD
 
Vi å gjøre den slik (delte alt på 2 pers):
3 rounds
20 clean @50kg
80 DU
then – 50 cal row
3 rounds
20 shoulder to overhead
30 GHD situps
10 Big tire flips
then – 50 cal assultbike

 
Det ble en konge økt, vi hadde det gøy, fikk svettet men er heller ikke helt knust.
Så dersom du trener for å ha det gøy, ikke vær redd for å skalere. Det kommer en dag i morgen også. Tren smart!

Om Einar

Einar er utdannet Naprapat ved Naprapathögskolan i Stocholm. Han er én av to CrossFit Level II instruktører i Norge og har dreved med CrossFit siden vinteren 2008. Les mer om Einar her.