Løftesko

”Fotball spillere har fotballsko, sykkelister har sykkelsko, vektløftere har løftesko” – Anders Lindsjö
 
Kan det egentlig sies på en bedre måte? Det ligger mye i utsagnet til Anders. Det er viktig å ha stabile sko når man skal løfte tunge vekter, og spesielt løftesko til vektløfting. Det at man har en høy hæl gjør at man er mye mer solid i bunn posisjonen og gjør det lettere med bevegeligheten når fotleddet ikke blir en begrensende faktor. Tresålen gjør at man får all kraft i bakken og man kjenner at man er mer satbil. Stabiliteten gjør at man blir tryggere i bevegelsen og det igjen gjør at man løfter mer sikkert. Tror fremdeles at man skal trene bevegelighet og teknikk også uten løftesko, slik at det også her er konstant variasjon. Det man også skal tenke på er at under typiske ”metcon” treninger, vil det være bedre å bruke joggesko/ fivefingers om man skal løpe, sammenlignet med løftesko. Men i økter som “Fran” eller andre hvor du ikke skal hoppe eller springe vil vektløfter sko absolutt være det besta alternativet og hjelpe deg å anvende kreftene på en mest mulig hensiktsmessig måte.
 
adistar

 

Hvorfor løftesko?

Uunværlig til OLY trening og tunge knebøy økter
Fordel på alle metcon økter med tunge vekter hvor springing/ hopping ikke er med
Kansje den FØRSTE tingen jeg ville kjøpt
 

Hvor får man kjøpt løftesko?

Holdall
Magshop
Rogue Fitness
 

Sjekk også ut 70s Big og deres argumenter for å bruke løftesko: del 1, del 2.
 
Adidas er det mest kjente merket inne vektløfting, men det er dyrt. Holdall har et utroligt bra utvalg og selger topmodellen til Adidas, Adistar 2008 for 155 £. Rimeligere versjoner fra Adidas finnes også, f.eks Power Perfect eller Iron Works. Do-Win er et annet merke, som er rimeligere, men som også fungerer bra! Ruth Kasirye, den norske vektløfteren vi har en film av under bruker Do-Win, de selget i Norge på magshop.no for 800-900 NOK. I tillegg finnes Rogue Fitness sine versjoner av Do-Win, de er veldig populære innefor CrossFit og selges fra deres nettside for $120. Nå har også Nike kommet på banen med vektløftersko og de selges blant annet på Rouge Fitness sine sider i USA for 189 $.
 

 

Om Admin

Admin er en fellesbruker for Christer og Einar å brukes når innlegget er skrevet av flere av oss eller i forbindelse med mer administrative poster.

3 Comments on “Løftesko

  1. Jeg har også et par AdiStar 2008 som jeg kjøte fra Holdall og er meget fornøy med de! I tillegg til å ha go ventilasjon og være utrolig stabile vil jeg påstå at de rett og slett ser skikkelig kule ut! Løp og kjøp!

    Brukes stort sett flere ganger i uka.

  2. Jeg forsøker å bruke løftesko på alle OLY treninger, mens vanlige joggesko eller fivefingers på alle andre økter. Selv har jeg et par fra Adidas, adiStar modellen, som ble lansert til sommer OL 2008. Det er en fantastisk sko!

  3. Kappi.no er har best utvalg på høy kvalitets løftesko i Norge da hovedsakelig fra Adidas. Dette til orientering