Open 16.4 – No-reps, bro-reps og pump!

Her var chipperen. 4 øvelser, 55 reps hver. Vi fikk 3 big-guy øvelser og 1 for små-gutta/jentene – HSPU. Spesielt med Open-HSPU standarden så ble denne VELDIG viktig og en god kilde for både no-reps og bro-reps, litt avhengig av hva man prioriterer.
 
Photo 24-03-16 17 01 29
HSPU

16.4 – no-reps, bro-reps og pump!
Dette var ei økt som la opp til skikkelig pump i ryggen! 55 markløft på 102 kg til å starte med, og skulle du komme noen vei måtte du et godt stykke inn i marken på runde to igjen! Jeg likte økta. HSPU ble med i år også, og det synes jeg er bra! Litt synd at det skal være en så vanskelig standard. Målingen er tricky og hvor teipen endre avhenger mye av hvem som måler og hvem som blir mål (ikke bare høyden, men hvordan armene holdes osv). Jeg vet ikke hva som hadde vært en bedre standard, men denne legger hvertfall mye ansvar over på atlet og dommer for å gjøre det skikkelig.
 
Den store bro-rep diskusjonen som har gått CrossFit-verden rundt er jo allikevel score #1, Josh Bridges og hans markløft spesielt. Jeg gidder ikke bruker så mye tid her, men noe må jeg si. Vi har ikke sett noe lignene reaksjoner på vinnerene til 16.1, 16.2 eller 16.3. Så hvorfor nå? Det er ikke fordi folk ‘alltid hater’, men fordi video-beviset (ja, det er et bevis for å kunne få 2.016 dollar og den offisielle 1. plassen) ser helt krise ut. En kjapp video oppsumerer vel det mange tusen i miljøet tenker om DLs og HSPU denne uka:
 

Meet the standard!

Posted by Mat Fraser on Wednesday, March 23, 2016

 

Resultatene på 16.4
top5
 
Ble en 2. plass på meg her også. Joakim kom 3 små reps lengre 😉 Ellers var jeg og Leif på delt antall reps, jeg med en splitt på 7:06 og Leif på 7:56. Jeg hadde altså en 50 sek ledelse inn på HSPUs over Leif, men tapte tydligvis alt der #siRompa :S Ellers er big-dawgs Dokka og Eivind også på plass i topp 5!
 
På jente-siden er det veldig stabilt, bra resultater og kjente navn på topp! Sammenlagt hadde dream-team denne uken fått 1527 reps, godt for en 7. plass i Europa eller 23. plass i verden. Ikke den beste økta sånn sett altså.
 


Jobber meg igjennom DLs på runde to!
 

Kvallik-status og topp 200-ish
kvallik
 
YEAH! Kristin er safe, selv om hun gikk litt ned denne uken. Jacqueline klatrer og Andrea er også på kvalikplass! Det er rått! Eneste som er synd her er at Mia som lå på 35. plass og hadde en go sjanse tok et hit denne uka og ligger nå på 62. plass. Jentene gjør det altså veldig bra – det er kult å se =) Da er det bare 1 økt igjen og jeg håper og tror vi får 3 jenter med fra Norge til Regionals!
 
På gutte-siden er det værre. Jeg klatrer, men det er for lite og er eneste innenfor topp 100 fremdeles. Det er veldig tett om 2. plassen, Leif har den når vi ser på Europa boardet, men Joakim og Morten er delt 2. plass om vi ser på kun Norge. Rett under har vi også Dokka og Anders. Hvem stikker av med 2. plassen? Det får de fighte om, 1. plass er tatt 😛 haha.
 
Hva blir Open 16.5?
Vi mangler thrusters. Boxjumps. OHS. Push Press. Jeg holder en knapp på 15.5 repeat, meeen er også litt fristet til å gjette en 2-delt økt. Det blir jo skikkelig action med Froning, Fraser og Smith så her disker nok Casto opp noe skikkelig! 3 RM maks i OHS så 15.5 eller en Thruster/boxjump/pushpress wod?

Om Christer

Christer Idland er utdannet Siviningeniør ved NTNU i Trondheim og har drevet med CrossFit siden sommeren 2008. Konkurranseinnstinktet har alltid vært på plass, og Christer har blitt beste nordmann i CrossFit Open (Sectionals) og Regionals både i 2010, 2011, 2012 og 2013. Les mer om Christers satsning her..