Open 16.3 – Bar Muscle-ups!

Nok en ny øvelse! Dommer-kurset har de siste årene hintet om at bar-mu skal komme, men frem til nå har vi aldri sett dem. Denne gangen ble det jysla lette snatches og bar-mu! Her kommer litt tanker om den økta, samt dream-team og topp 200 så langt!
 
Photo 17-03-16 18 11 54
Det ble tidlig vondt i denne økta!

16.2 – litt rar, men kul økt!
Som regel får man kun inkludert en øvelse én gang i løpet av Open. Så når man velger å ta med snatch så tenker jeg at da ønsker mann å teste snatch. Med så (latterlig) lette vekter som vi så denne gangen så vil jeg påstå at det ikke er tilfelle. Ja, for de på et høyt nivå – som kjører 6-7+ runder med unbroken bar muscle-ups så gikk majoriteten av tiden på å stå å snatche. Men det som ble testet var ikke ‘snatch evne’, men grep-styrke og generell kapasitet. Det kunne med andre ord like gjerne vært KB Swings. En mer balansert økt (mener jeg – det er jo tross alt min blogg!) hadde hatt mer vekter og mindre reps på snatches og kanskje også mer reps på MU. Type 6 snatches på 60/40 kg og 4 bar-mu. Men det hadde blitt en ganske annen økt, ikke en grep-styrke/kondis test.
&nbps;
Derimot synes jeg det var KONGE med bar-mu! Jeg har gått å ventet på den lenge da jeg er bedre i bar enn i ringer =) Som jeg hinter til over var det faktisk litt få reps, jeg (selv om jeg ikke er 85 kg eller mindre) kunne godt hatt noen reps til for å parkere flere folk. Men uansett kult å se nok en ny øvelse i Open 2016!
 
Min egen innsats.
Denne økta pushet jeg bra på! Det ble 2 gjennomkjøringer og på gang 2 var det ikke pause. Aldri stoppe og puste, aldri vente med å hoppe opp på stanga eller ta i snatches. Det var ikke alltid at snatches gikk like fort, men det var kontinuerlig jobbing – så det var jeg happy med! I tillegg må jeg si at jeg merke konkurranseinstinktet komme! Dette er 2. året jeg gjør Open uten å ‘satse’. Ja etter en 5. plass i Regionals 2013 bestemte jeg meg for å gi alt (alt man kan med fulltidsjobb, kone og barn) i 1 år tli for å prøve å kvalifisere til Games. Det ble en 8. plass i Regionals 2014. Etter det var det slutt på dobbelt-økter og andre ting fikk mer tid. Det betyr ikke at jeg ikke gir gass når jeg første er på trening, det blir bare litt mindre av det – og lagt til sent på kvelden når ungene sover 😉 Så når jeg nå etter 3 økter igjen er på topp i Norge så er det rett å slett jysla digg!
 

Resultatene på 16.2
T5-16.3
 
Jeg hadde lyst å vinne denne – men slik ble det ikke. Nok en 3. plass heelt knepet med 1 og 2 reps. Generelt så gjorde vi det bra på denne økta, og dette er all-over de beste plasseringene topp 5 har hatt så langt i Europa-sammenheng i Open. Kenneth som kom på 2. plass forrige uke med like mange reps som meg slår til igjen og vinner denne økta! Jeg kjenner ikke fyren, men ut fra de 2 siste øktene ser det ut som at han har mye å levere! Det blir spennende å se på de neste øktene hva han får til =)
 
På jentesiden gjør vi det enda bedre! Holte knuser på, og jeg synes det er verdt å legge merke til at ikke bare er hun best i Norge, hun er helt i toppen i Europa og verden! Ellers er det tydelig at Jacqueline, Andrea og Mia vil være på topp!

 
Dream-team denne uken er altså oss i grønt, og vi ville hatt en score på 725 reps og da tatt 13. plass globalt eller 2. plass i Europa – beste så langt! Det vil også synes under ettersom de fleste tar et godt byks i rett retning på leaderboardet.
 


Pain-face på å fullføre runde 9.
 

Kvallik-status og topp 200-ish
kvall3
 
Jaddå! Jeg er på topp, og i svart (topp 100). Hva skjedde med Sindre og Markus som lå foran meg etter Open 16.2 – Heavy stuff!? Jeg har snakket litt med Sindre og i tillegg til å ikke akuratt elske bar muscle-ups så har han blitt små-syk og forkjøla – og det funker dårlig når økta går ut på å puste å pese i 7 min. Han faller faktisk helt ut av topp 200-ish og ligger nå på 351. plass i Europa… Om Markus som droppet 109 plasser har hatt samme issues vet jeg ikke – men det var også et overraskende stort drop etter prestasjonene de to første ukene.
 
På vei opp har vi velkjente Anders fra CFC som nå ligger på 2. plass i Norge, så vidt foran Morten. Men størst økning har vi på Kenneth som kom fra utenfor 200-ish og ligger nå på 152. plass! Alt i alt, mye grønt her!
 
På jentesiden har vi faktisk 2 jenter som er på direkte kvallikplass!! Det er rått 😉 Mia ligger også helt i nærheten og jeg håper hun kan klarte er par plasser til!
 
Hva blir Open 16.4?
3 av 5 økter er unnagjort, men det gjenstår MYE. I fjor så vi introen av en 2-delt økt med et maksløft i 15.1a, får vi se todeling igjen? På øvelsefronten så mangler vi roing, hspu, box-jumps, OHS, Thrusters, Jerks, Wallball, markløft og forsåvidt ring muscle-ups, vanlig pull-ups (ikke c2b).
 
Dave Castro elsker jo å kaste ut latterlige hints i år, og man må jo bare prøve å tyde dem. Bildet for 16.4 var fra et uni-sex toalett. Så hva er det begge kjønn kan gjøre helt likt? Row. I tillegg kan bagge ha samme standard på gymnastics øvelser, og vi mangler HSPU. Får vi se row + hspu? Ingen vet, men det kunne blitt tasty!

Om Christer

Christer Idland er utdannet Siviningeniør ved NTNU i Trondheim og har drevet med CrossFit siden sommeren 2008. Konkurranseinnstinktet har alltid vært på plass, og Christer har blitt beste nordmann i CrossFit Open (Sectionals) og Regionals både i 2010, 2011, 2012 og 2013. Les mer om Christers satsning her..