Open 16.2 – Heavy stuff!

Vi har hatt tidenes tygste vekter i Open! Klikk inn for å lese mine tanker om økta, hvem som utgjorde ‘dream team’ i Norge aka topp 3, topp 5 samt hvem som ligger på topp 200 i Europa!
 
kholte
Kristin Holte – eneste person fra Norge som fullførte økta! Det er RÅTT!

16.2 – en balansert økt, men..
16.2 var ei kul økt! Ikke fordi det var et tidsdomain jeg liker – ref Open 16.1 – og nei takk til økter over 12 min , men denne økta var ,ye mer balansert. Det var en god dose T2B som vil være utfordrene for de ‘store sterke’ og så en god dose cleans som ble ganske tunge og ville bli utfordrene for alle, og spesielt de ‘lette små’ som leker seg med T2B. Double Unders var egentlig bare en liten skill-test / puls-booster som ikke betydde noe særlig for de av oss som har vært i gamet en stund.
 
Rått også å se at vektene faktisk gikk HØYT! Det eneste jeg har å utsette er at hoppene var litt store. Det er synd når man ‘lett’ klarer 102 kg stanga, men ikke har sjanse på 124 kg. 22 kg opp er MYE og resultatet ble at veeeldig mange fikk samme rep-score og dermed ble tie-breaker som var tiden ferdig med DUs litt for avgjørende etter min mening. Så litt mindre hopp og heller en runde til eller to kunne ha gjort at flere fikk tatt seg ut og ikke måtte stå å stirre på vekta. Selv kom jeg til 124 kg med over 2 min igjen og fikk brukt de to minuttene til å jobbe – jeg jobbet bare ikke kjapp nok. På andre siden har vi hele 140 stk kun i Europa som fikk 339 reps på herresiden(!) (altså bommet på 124 kg clean), det er mange tie-breaks.
 

Resultatene på 16.2
16.2
Da var hvertfall jeg på topp 5 igjen! Ble presset ned på en 3. plass pga en 5 sek dårligere tie-break :O Ellers er det Sindre som imponerer på herresiden med å stikke av med 1. plass – mannen er jo sterk som en okse, og har tydligvis lært seg T2B også!
 
På jente-siden er det vel heller ingen overraskelse, Holte tar denne også og er en av 61 damer i verden(!) som fullfører hele økta! Selv kom Holte inn på en 35. plass i verden på denne økta – og det er imponerende i seg selv, men enda kulere når (som hun selv sa) hun ikke klarte 93 kg én gang under Open i fjor (15.1a) og nå tok det 7 ganger! Ellers viser Jacqueline og Mia hvorfor de var helt i toppen i fjor og at de vil være med i toppen i år også! I tillegg har vi fått inn CFCs sterke kvinne på en 5. plass, nice!
 
Dream-team denne uken er altså oss i grønt, og vi ville hatt en score på 2232 reps og da tatt 33. plass globalt eller 4. plass i Europa – samme som CrossFit Solid i Sverige 😉
 

Kvallik-status og topp 200-ish
16.2kval
 
La oss starte med jentene – det har vi ett navn i grønt, dvs kvallik-plass og det er selvflgelig Kristin Holte! En rå 6. plass =) Videre er Jacqueline og Mia veeeeeldig nære og være grønne (topp 30) og ville antagligvis fått invite på bølge 2 (når noen velger team osv). Ellers er det imponerende med 8 stk innen topp 100, og videre 8 stk innenfor topp 200 i Europa!
 
På herresiden er det generelt litt svakere sett i en Europa-sammenheng. Vi har ingen grønne, heller ingen sorte! Vi må faktisk ut av topp 100 for å finne første nordmann, men han kommer også på 101. plass :) De aller fleste har allikevel gjort et godt hopp på leaderboardet denne uka! Selv er jeg opp 112 plasser sammenlagt, Leif 137, Dokka 149 og Ray hele 202 plasser opp! Morten og Fredrik, som kom på hhv 1. og 2. plass i Norge på økt 1 tar derimot et godt hit denne runden og faller et godt stykke ned. Jeg kjenner ikke detaljene, men 16.1 og 16.2 var ganske forskjellige økter og det kan være grunnen her. Vi får se hva 16.3 bringer!

Om Christer

Christer Idland er utdannet Siviningeniør ved NTNU i Trondheim og har drevet med CrossFit siden sommeren 2008. Konkurranseinnstinktet har alltid vært på plass, og Christer har blitt beste nordmann i CrossFit Open (Sectionals) og Regionals både i 2010, 2011, 2012 og 2013. Les mer om Christers satsning her..

One Comment on “Open 16.2 – Heavy stuff!

  1. Pingback: Open 16.3 - Bar Muscle-ups! | unbroken.no