Nordmenn i CF Games

Tittelen sier vel det meste. Vi har samlet informasjon om hva, hvem og hvor når det kommer til nordmenn i CrossFit Games. Her finner du info om atletene, lagene og utviklingen generelt.
 
I 2007 og 2008 var CF Games åpen “for alle”. Det vil si at det ikke var noen kvalifikasjonsrunder. CrossFit var utrolig lite utbred i Europa og faktisk USA også i forhold til hva det er nå, det var derfor naturlig nok ingen fra Norge med disse første 2 årene.
 
I 2009 startet de med kvalifiseringsrunder – Regionals. Det ble avholdt én Regional for Europa. Den ble holdt i UK, men det dukket ikke opp en eneste Nordmann eller kvinne på dene kvalifiseringen – og da ble det jo heller ingen nordmenn med i Games. Det nærmeste vi kommer er Anníe Mist Þórisdóttir som er halvt norsk og plasserte på 11 plass! Til tross for at hun snakker norsk og har bodd i Norge i noen år når hun var yngre er det ingen tvil om at ”Iceland Annie” representerer Island i Games og ikke Norge..
 

Christer og Christer-André på SouthWest Regional 2010 med Arne som norsk tilskuer!

 

2010

Interessen for CrossFit og CF Games eksploderte mellom 2009 og 2010, og da ble det innført ”Sectionals” som er kvalifiseringer til Regionals. Europa fikk fremdeles én Regional (mot USAs 7), men det var nå 4 Sectionals rundt om i Europa. Disse var i Nord-Europa, Sør-Europa, UK og Island inkludert Grønnland. Den nord-europeiske Sectionalen ble avholdt i Sverige, nærmere bestemt Stockholm. Med en Sectional så nærme Norge måtte det vel være noen nordmenn som stillte opp?!
 
Det var det. Fra Norge kom Einar Svindland, Kristian Stoll og Kristin Mykkanen som alle stilite individuelt. Kristian kom på 24 plass og Einar kom på 23 plass av totalt 30 stk. Det hører med at Einar måtte trekke seg pga av skade og kun kunne gjøre 2 av 4 økter. Ser man kun på scoren av de 2 øktene han fullførte så lå han på en sammenlagt 9 plass. Kristin kom på 4. av totalt 7 på kvinnesiden. Med dette kvalifiserte Kristin seg til European Regionals (som alle som klarte å fullføre samtlige økter), men hun valgte å ikke delta der. Mer detaljer om deltakerne kommer under.
 
Uken etter var Christer Idland med på San Diego inkl. Arizona Sectional og kom på 3. plass av 86. Dette var mer enn godt nok til å kvalifiserer seg til Southwest Regional, Christer ble da første nordmann til å delta på Regionals. På SW Regional kom Christer på 24. plass og ble dermed slått ut sammen me CrossFit stjerner som Pat Barber og Josh Evrett. I samme regional deltok Christer-André på CrossFit San Diego’s affiliate team og ble dermed først nordmann som deltok på et affiliate team. De kom på 19 plass av totalt 67 å kvalifiserte seg dermed ikke til Games ettersom kun top 8 gikk videre.
 


 

Liste av Nordmenn i CrossFit Games i 2010

Einar Svindland, North European Sectional (23. plass av 30) – Ikke affiliert
Kristian Stoll, North European Sectional (24. plass av 30) – Ikke affiliert
Kristin Mykkanen, North European Sectional (4. plass av 7) – CrossFit Centrum
Christer Idland, San Diego (inc. AZ) Sectional (3. plass av 86), Southwest Regional (24. plass av 62) – CrossFit San Diego
Christer-André Larsen, Southwest Regional [Affiliate Team] (19. plass av 67) – CrossFit San Diego
 
Klikk på et navn for å få mer info.

2011

I 2011 ble The Open introdusert i stedet for lokale Sectionals. Det gjorde det MYE lettere for folk å delta og hele 54 nordmenn betalte de 5 dollarene det kostet og registrerte seg på nettet. En del av dem endte opp med å kun gjøre én eller to WODs, men en del fullførte også. Det blir for mye å liste alle her, så vi lister heller de som kom videre til Regionals enten som individuell eller som team.
 
Det var 841 som fullførte minst én Open WOD og dermed biddrog til scoren på herresiden i Europa, av disse så fullførte 492 samtlige 6 WODs. Her er de som kvalifiserte seg til Regionals (topp 60) fra Norge:
 
Christer Idland, 19. plass – CrossFit Centrum
André Svanevik, 44. plass – CrossFit Bergen
Håvard Mattingsdal, 53. plass – Ikke affiliert
 
På damesiden var det i Europa 240 stk som fullførte og rapporterte inn resultat på WOD #1 og 158 stk som fullførte samtlige WODs, her er de fra Norge som kom på topp 60:
 
Emma Victoria Berntsen, 48. plass – CrossFit Bodø
Inger Larsen, 57. plass – Ikke affiliert
 
I tillegg har vi affiliate delen og der var 31 lag i Europa, men kun 23 lag som fullførte samtlige WODs med 3 personer av hvert kjønn og dermed kvalifiserte seg til Regionals. CrossFit Centrum var det eneste norske laget som klarte dette og de kom inn på 17. plass (Bodø var med i starten, men klarte ikke å stille med 3 jenter på samtlige WODs).
 

 
Regionals
Da var European Regionals over for denne gangen og jeg må bare si at det har vært en utrolig kjekk helg! Vi var en god gjeng som reiste fra CrossFit Centrum, og vi ble møtt av en annen god gjeng fra CrossFit Bergen samt Emma fra Bodø. Med et vær som California kunne være misunnelig på så ble det hele veldig bra!
 
First things first er det noe som heter. Her kommer resultatene fra alle nordmenn som deltok. Ikke bare deltok de, men de kjempet HARDT og hadde en meget bra innsats!
 
Emma Victoria Berntsen, 15. plass av 28 individuelt (topp 60 var invitert)
Christer Idland, 22. plass av 48 individuelt (topp 60 var invitert)
André Svanevik, 37. plass av 48 individuelt (topp 60 var invitert)
Håvard Mattingsdal, 41. plass av 48 individuelt (topp 60 var invitert)
CrossFit Centrum, 13. plass av 17 team (topp 23 var invitert)
 
Emma, Christer og CrossFit Centrum kan da med god samvittighet kalle seg Norges fitteste dame, mann og affiliate! Gratulerer =)

 
Over er et utdrag fra posten European Regionals som er skrevet av Christer etter Regionals 2011, klikk deg inn på den posten for å lese mer om hvordan det var og de forskjellige WODene =)
 

2012

Kommer…!

Om Christer

Christer Idland er utdannet Siviningeniør ved NTNU i Trondheim og har drevet med CrossFit siden sommeren 2008. Konkurranseinnstinktet har alltid vært på plass, og Christer har blitt beste nordmann i CrossFit Open (Sectionals) og Regionals både i 2010, 2011, 2012 og 2013. Les mer om Christers satsning her..

One Comment on “Nordmenn i CF Games

  1. Pingback: The Open @ CrossFit Oslo | CrossFit Oslo