Kettlebells

Kettlebells er et mye brukt treningsredskap i CrossFit. Kettlebells er også et eget treningskonsept og det arrangeres konkurranser i ulike grener. Kettlebells er et gammelt russisk treningsredskap, som opprinnelig var vekter som ble brukt på markedet når folk skulle veie mel. Fra å være en mel vekt, ble det tatt i bruk som treningsredskap og brukes i dag av mange treningsinteresserte. Det var Pavel Tsatsouline som gjorde kettlebells kjent i USA via sin RKC utdannelse og Dragondoor hjemmeside, og etter ham fulgte flere kjente navn som Steve Cotter og Jeff Martone.
 


 
I dag finnes det flere leverandører av kettlebells, og de leveres i ulik størrelse, farger og materialvalg.
Grunnen til at vi skriver om kettlebells her, er at det er et genialt treningsredskap til hjemme bruk. Bare med en kettlebell kan du gjøre utallige øvelser og skape variasjon i treningen. Det som er unikt med en kettlebell, sammenlignet med en hantel, er at du ikke holder i vektens sentrum, men flytter vekten lengre vekk fra kroppen. Dette gjør at du kan påføre kroppen større belastning, men holde kettlebells vekten relativt lav. Den velkjente kettlebell swing (som finnes i ulike varianter) er en utrolig bra øvelse for å styrke strekkapparatet (posterior chain) og kan ikke gjennomføres med en hantel. Hele håndtakets og kettlebellens utforming gjør øvelsesutvalget mer variert enn en hantel.
 

Hvorfor Kettlebells?

– Stor allsidighet med et enkelt redskap til en bra pris
– Tar liten plass i et hjemmegym
– Kan lett tas med på hytta :)

Hvor får man kjøpt Kettlebells?

CrossGym
Eleiko
Kettlebells
 

Om Admin

Admin er en fellesbruker for Christer og Einar å brukes når innlegget er skrevet av flere av oss eller i forbindelse med mer administrative poster.

One Comment on “Kettlebells

  1. Hei
    Veldig bra stykke om kettlebells men ville bare informere dere om at vi er en Norsk leverandør av kettlebells. Også kjent som Maxpuls Fitness. Kuler godkjent av IKFF og Steve Cotter.

    Hilsen Allan Fallrø