Jungle Sports – Liana Fly

Et annet produkt å ha i ”reisegymet” er et slyngetrenings sett. Det finnes utallige varianter på slyngetrening, og jeg har testet ulike produkter. JungleSports er et nytt produkt på markedet, og jeg har fått gleden av å teste Jungle Sport Liana Fly. Så langt virker det utrolig solid, og brukervennlig. Dersom man kombinerer dette produktet sammen med all informasjonen som ligger på nettsidene til Jungle Sports (www.jungle-sports.com) har man virkelig et bra ”reise gym”.
 


Bilde av Liana Fly
 

Det som skiller seg mellom ulike slynger på markedet er om det er 1 eller 2 opphengpunkter. TRX, som er et kjent produkt innen slynge-trening har bare 1 opphengpunkt, noe som begrenser både øvelsesutvalg og ROM. Her stikker Jungle Sports frem haken og har 2 festepunkter og samtidig stilig utseende. Folkene bak Jungle Sports har gjort en god jobb med å utforme en fin internettside med mye informasjon og øvelser, samt å skape et bra produkt. De har også valgt å gjøre slyngetrening litt mer spenstig enn for eksempel redcord, som har et mer terapeutisk preg.
 

Fordelen med slynger, slik som Jungle Sports Liana Fly, er at man kan inkludere mer mage og rygg, samt lettere bruke benene enn hva man kan i turnringer. Vektmessig er det ca samme vekt som et sett med ringer, og like lett å henge opp og ta med seg. Her er en link til en treningsfilm fra JungleSport: kjekk økt, og mye god inspirasjon.
 

Det er alltid fordeler og ulemper med alle produkter, og det er vanskelig å si hva som er beste av et ring sett eller slynger. Produktene fyller hverandre ut, så jeg gjør som Ole Brum: ”Ja takk begge deler”. Selv liker jeg alltid å teste nye produkter, samt å kunne variere og inkludere forskjellige øvelser. Ved å ha et sett fra Jungle Sports vil jeg ha en litt anderledes øvelsesbank enn i et sett med ringer, og jeg setter pris på variasjonen jeg får når jeg bruker ulike produkter. Kan anbefale å teste og kjøpe et sett som er like bra hjemme og på reisen. Dersom noen er interesserte i produktene, er det bare å gå inn på sidene til Junge Sports for å hente mer informasjon. De gir også 10% rabatt på kjøp av produkter, dersom dere oppgir denne koden ved kjøp: crossfit
 

Hvorfor slynger?

Enkelt å ta med seg på ferie / ha i garasjen
Muliggjør et utall av utfordrene og gøyale øvelser

Hvor får man kjøpt slynger?

Jungle Sports
 

Om Einar

Einar er utdannet Naprapat ved Naprapathögskolan i Stocholm. Han er én av to CrossFit Level II instruktører i Norge og har dreved med CrossFit siden vinteren 2008. Les mer om Einar her.

One Comment on “Jungle Sports – Liana Fly

  1. Pingback: CrossFit-Norge » 3..2..1..GO!