Intervall timer

Når man holder på med CrossFit er mange av øktene styrt på tid. ”AMRAP in 10/15/20 min” (As Many Rounds As Possible) og ”Tabata” (20 sek trening, 10 sek pause, 8 runder) er vanlige begreper innen CrossFit. Når man kjører slike økter kan det være greit å ha en intervall timer som er litt mer avansert enn den vanlige stoppeklokka. Dette for å kunne holde kontroll på arbeidsperioder og hvileperioder på en enkel måte. På markedet finnes det utallige varianter, noen bra og andre mindre bra. Gymboss og HIIT er to gode alternativer.
 


 
Gymboss er en liten intervall timer som er lett og ta med seg og lett å arbeide med. Selv (Einar) bruker jeg den på gruppetimer og i egen trening. Jeg er godt fornøyd med produktet. Her er funksjonene som finnes på Gymboss:
 
One or two different time intervals from 2 seconds to 99 minutes
Auto mode keeps repeating through intervals
Set up to 99 rounds
Manual mode acts as countdown timer
Stopwatch Function
Alarm by beep, vibration, or both
Alarm duration of 1, 5, or 10 seconds
Size of a small pager (du vet vel størrelsen på en personsøker?)
Water and shock resistant
 

For de av dere som har en iPhone/ iTouch kan appen HIIT (High Intensity Interval Training) være et godt alternativ. Har (Einar) selv brukt den appen, og er godt fornøyd med den også. Fordelen med å kjøpe en slik dersom man har en iPhone/ iTouch er at det blir billigere enn å bestille en Gymboss og du slipper å ha en ekstra gedget. Funksjonene er de samme, men HIIT er faktisk mer avansert med tanke på innstillinger, lyder osv. Nå har faktisk GymBoss kommet med en gratis app til på App. Store, den kan være verdt å sjekke ut.
 

Hvorfor intervall timer?

Intervaller brukes mye i CrossFit
Enda en gadget som gjør livet for en CrossFitter litt enklere
 

Hvor får man kjøpt Gymboss (fysisk)?

GymBoss
CrossFit Nordic
Crossfit Centrum

 

Hvor får man kjøpt HIIT eller Gymboss(app)?

App Store
 
Gymboss koster $20 på gymboss.com og 250 SEK på crossfitnordic, begge er uten frakt. Bor du sentralt i Norge (altså rundt Sandnes) vil nok det enkleste være å ta turen innom CrossFit Centrum og kjøpe deg et eksemplar, prisen er uvisst. HIIT koster 11 NOK på app store, mens GymBoss for iPhone/iTouch er faktisk gratis og ser bra ut!
 

Om Einar

Einar er utdannet Naprapat ved Naprapathögskolan i Stocholm. Han er én av to CrossFit Level II instruktører i Norge og har dreved med CrossFit siden vinteren 2008. Les mer om Einar her.

8 Comments on “Intervall timer

  1. En liten oppdatering, så at GymBoss har gratis app som virker ganske grei. La også til priser, utenom CFC ettersom de er ukjente for meg ^^