Hoppetau

Hoppetau brukes mye innen Crossfit, og er et utmerket treningsverktøy som du kan ha med på reisen eller ha hjemme. Det er et must for en crossfitter å kunne mestre hoppetauet, og spesielt ”dubble unders”. Dubbel unders er en teknisk vanskelig øvelse som må trenes, men når den først sitter, da eier du den. Hoppetau er en bra måte å trene koordinasjon, spenst og balanse. Det finnes ulike sorter hoppetau, og det behøver ikke være så avansert. Vi har begge (Christer og Einar) kjøt Buddy Lee sine hoppe tau, etter å ha lest om de via Crossfit sider og sett film av Buddy Lee på nettet. Einar: “Når man også er en gadget freak må man teste ulikt utstyr, og jeg har ikke angret ett sekund på at jeg kjøpte nettopp Buddy Lee Aero Speed hoppetauet. Det er tross alt hoppetauenes Rolls Royce”.
 

“the smoothest, fastest, and best-balanced rope, period” by Men’s Health”

 
Fordelen med å ha et eget hoppetau, er at du kan kutte tauet til din kroppslengde, slik at det skal bli så optimalt som mulig. Hoppetauet skal ikke være for langt eller for kort. I CrossFit turneringer er det vanlig at man får ta meg seg sitt personlige hoppetau, da er det en fordel å ha et tau man er godt vant med.
 


 
I de senere årene har det kommet flere aktører som retter seg spesielt mot CrossFit og som har gode hoppetau. En god konkurrent til Buddy Lee’s tau er Rev1. De bruker en metall vaier som tau, noe som muliggjør enda større fart, for ikke som å snakke om en del mer smerte når det treffer bar hud! Flere aktører hev seg på vaier bølgen og Christer kjøpte et slikt tau på Regionals 2011. Det viste seg å ikke være så bra grunnet billige handtak som ikke spannt spesielt godt, løsningen ble å kombinere vaieren med Buddy Lee’s håndtak og hans ”swivel-bearing”, et kulelager, som gjør at man kan holdet et meget høy tempo på tauet. Resultatet ble Hybird Jump-roping, og du kan lese posten her.
 

Hybrid tauet – det beste fra 2 verdner!

 

Hvorfor (skikkelig) hoppetau?

Brukes mye i CrossFit
Et skikkelig tau kan justeres personlig
Veldig greit å ha med på tur
Mye kjekkere å hoppe med et skikkelig tau! (større fart osv)
 

Hvor får man kjøpt (skikkelig) hoppetau?

Buddy Lee Jump Ropes
Rev1 Jump Ropes
Cyclone Speedrope
 
Buddy Lee’s topp version koster $40, det kan være greit og kjøpe en ekstra tau og ”swivel-bearing” slik at du kan bytte hvis/ når det ryker uten å bestille nytt fra nettet. Rev1 koster $17. Prisen for hybridtauet blir da $57 eller litt over 300 NOK med 2011 kurs. Frakt fra USA kommer i tillegg. Cyclone Speedrope er for de som ønsker et helt eget tau. Her velger du farger selv, samtidig som du kan få ditt eget navn på håndtaket. Ganske AWESOME!

 
Buddy Lee selger også en egen bok om hoppetau teknikk, og Christer har den. Det er nok litt mer for de spesielt intereserte, men hvis du leser på denne siden er det jo en fare for at du også er det – teknikk er alfa-omega i det meste og her finnes en del gode teknikk tips.
 

Buddy Lee viser skills fra en gammel CrossFit Jump Rope Sertifisering
 

[youtube]VtDVj6RtHDQ[/youtube]

Masters of jumprope!

Om Admin

Admin er en fellesbruker for Christer og Einar å brukes når innlegget er skrevet av flere av oss eller i forbindelse med mer administrative poster.

4 Comments on “Hoppetau

  1. hey excellent little site you have here :) I employ the matching template on my own however for what ever factor it seems to load quicker on this blog although this site seems to have even more content material. Are you currently operating some plug ins or widgets which speed it up? Do you think you could write about the programs so I might use them on my own webpage so twilight breaking dawn users could watch twilight breaking dawn online trailers and films more quickly I would be thankful – thank you in advance :)

  2. Insane!! :O Sykt kult å konna sånn mad hoppetau triks! 😉 Nå har eg og lyst på hoppetau…

  3. Pingback: What`s in the bag? : CrossFit-Norge