Grips

Hendene får kjørt seg når man trener CrossFit, det er det ingen tvil om. Enkelte treninger kan bestå av 100+ pull-ups, når disse i tillegg er utført med kipping som øker momentet betraktelig er det en relativt stor sjanse for at “trenings trelene” i hendene rett og slett blir revet i stykker! Hansker brukes sjeldent eller aldri i CrossFit (les mer om hansker her), men det finnes noe som kan beskytte hendene og samtidig ikke ødelegge for andre ting. Det er grips eller nermere bestemt ”pupps”. ”Pupps” er en form for håndflate beskyttelse som brukes av turnere når de konkurrerer i svingstang og i ringer, ”pupps” er ikke helt like konkurranse utstyret, etter som at de mangler ”dowel” (en pinne), men fungerer som beskyttelse for huden i håndflatene.
 
pups_spreadout
 
Noen bare elsker pupps etter første forsøk, andre inkludert meg (Christer) har aldri helt klart å bli venn med dem. Ettersom de er billige ville jeg ha kjøpt et par og testet det ut dersom du er på et nivå hvor store mengder pull-ups over kort tid er mulig. Hate’em or love’em. Ettersom en del CrossFittere har godt for “elsk” har naturlig nok tilbudet økt med etterspørselen og Again Faster selger nå sine egne “grips” rettet mot CrossFittere.

Hvorfor grips

Beskytte hendene, mens man samtidig har “full følelse” og fingrene fri
 

Hvor får man kjøpt grips?

English Bulldog Grips
Again Faster
 
Pupps selges til $12 pr. stk, det er latterlig lite så gå sammen en gjeng og del på frakta – dette er verdt å teste ut hvis du har hatt problemer med hendene! Again Faster selger sine grips for $20 pr stk.
 
Divers 06
Hånda mi (Christer) etter et par harde pull-ups økter – dette vil du unngå. Men korrekt kutting/pussing av træler og god tekninkk på kipping vil hjelpe mye på!
 

Om Admin

Admin er en fellesbruker for Christer og Einar å brukes når innlegget er skrevet av flere av oss eller i forbindelse med mer administrative poster.

7 Comments on “Grips

  1. Grips er en av de nyeste tingen jeg har gått til anskaffelse av. Jeg ble interessert i å bestille selv etter Gymnastic Cert med Coach Jeff Tucker. Han anbefalte også neopren grips, dersom man hadde problemer med huden etter å ha trent på muscle ups. Jeg er enda ikke helt komfortabel med dette utstyret, men jeg kan se at det har bra effekt i visse situasjoner, men jeg er ikke frelst enda. Vet at min treningskompis Ian er godt fornøyd, og etter hva jeg har hørt er Christer også fornøyd med sitt utstyr.

  2. Jeg har ikke brukt mine pupps veldig mye, men de er alltid i sekken og på økter som Angie eller Cindy tar jeg de på. De er av lær og tar veldig liten plass. Dette gjør at det er like lett og holde rundt pull-ups stanga eller vektstanga samtidig som de beskytter bra.

  3. Thx man! jaja ska slå andre svanevik på 100pullups 😉

  4. Hei, ka e pupps? litt dårlig bilde…

  5. Pupps er “lær stykker” som du fester som en slags hanske. Du putter inn langefinger og pekefinger i hullene og fester lær stykket rundt håndleddet. Noen elsker dem, andre kan ikke fordra dem. Håper det svarte litt? =)