Foamroll og triggerpunkt ball

I infoportalen har vi en egen post om foamrolling og det er da naturlig at vi også har det med som en del av utstyret en aktiv crossfitter har i hjemme. Hvorfor man skal bruke slik utstyr er vel selvsagt, men spørsmålet er mer hvor man får tak i der. Ettersom jeg (Einar) har en terapeutisk bakgrund gjør det meg ekstra bevisst på bruk at slikt utstyr for å øke bevegelighet og bevegelseskvalitet, og vet viktigheten av bruken. Det er derfor vi også anbefaler CrossFittere å ha dette i hjemmegymmet.
 
TP Therapy var blant de første som kom med utstyr spesielt laget til dette formål og de vet hva de driver med! En grid eller performance kit kan man ha med på reisen, ha hjemme og bør bruke det daglig. Hva er vel bedre enn å bruke foamrolleren på restdays? Det hjelper på å løse opp bindevevet, og forbedrer kvaliteten i alle bevegelser. Man må huske på å ta vare på seg selv når man utsetter seg selv for slik belastning man gjør når man driver med CrossFit.
 

Hip and lower back kit fra TP Therapy
 
Sjekk også ut Mobility WOD for tips og triks om hvordan man bruker foamroll, triggerpunktballer og annet.

Hvorfor foamroler og triggerpunkt baller?

– slippe på bindevev
– øke bevegelseskvalitet
– øke maksløft
– forbedre teknikk

Hvor får man kjøpt foamroller

www.tptherapy.com
 
Horizontal Grid Banner
 
En grid og en ball anbefales som et minimum, men quad-roller og footballer er også å anbefale for de som liker å ha valgmulighetene der. Det skal også sies at man kan få til ganske mye ved å improvisere med det utstyret man har som vist på Mobility WOD.
 

Om Einar

Einar er utdannet Naprapat ved Naprapathögskolan i Stocholm. Han er én av to CrossFit Level II instruktører i Norge og har dreved med CrossFit siden vinteren 2008. Les mer om Einar her.

2 Comments on “Foamroll og triggerpunkt ball

  1. Noe sted i Norge man kan kjøpe dette? Litt unødvendig å bestille fra USA. Blir det ikke mye i frakt og toll da?

  2. Hei Alexander,

    Selv har jeg kjøpt fra USA og kommet billigere unna med tanke på frakt enn ved å kjøpe det andre steder.
    http://www.conceps.se selger også disse varene, men tror du kommer bedre ut om du kjøper fra USA, frem til noen andre får inn partier med varer som kan få prisen ned. Håper at det om ikke så lenge vil bli mulig å få til bedre priser også i Norge. Ang toll bør det ikke være noe problem dersom det er under 1000kr. Men det bør du sjekke på http://www.toll.no