Einar Svindland

Einar Svindland

Tittel: Dr. of Naprapathy
Født: 01.02.1986
Epost: einar@unbroken.no
Tlf: +47 936 33 170

Sertifiseringer og kurs
CrossFit level II coach
CrossFit gymnastic cert
CrossFit Football cert
Cert. Kettlebelltrener – IKFF, Steve Cotter
Lic. Eksplosiv Styrke Coach – Eleiko Education
HPM I og HPM II – Elite Education
XPM I – Elite Education
Div. workshops

Utdannelse:
Naprapathögskolan 2007 – 2011
Basisår idrettsvitenskap –  Norges idrettshøgskole 2006-2007

CrossFit Bio
Det begyner å blir noen år siden jeg første gang kom i kontakt med CrossFit. Eksakt dato er jeg ikke sikker på, men etter at jeg avsluttet mine studier på NIH i Oslo, sommeren 2007 begynte jeg å lete etter alternativ trening. Nå har det gått 4 år siden den gang, og jeg har avsluttet enda et studie. Jeg er nå ferdig med min 4 årige utdannelse som Naprapat her i Stockholm, og er klar for nye utfordringer og muligheter.

Det var ikke før jeg kom til Stockholm og fikk begynne å trene med Ian igjen at vi begynte å utforske alternativ trening. Målet var hele tiden å finne en ultimat treningsform med funksjonelle øvelser, det skulle være utfordrende og motiverende. Vi trente i redcord, på bosuballer, med bånd osv. Det er en jungel der ute, og vi hadde ikke funnet det ultimate.

Ian kom over RKC kettlebell en gang i løpet av høsten, og vi ble interesserte i dette. På den tiden var det ”ingen” som drev med det der vi trente, men vi leste på og Ian bestemte seg for å dra på kurs. På denne tiden var jeg ganske gira på BJJ (kapsport) og via ulike kampsport magasiner, utøvere og trener kom jeg for første gang over CrossFit. Dette var vel på vinteren 2008. Etter mange treningstimer, lesing, studier bestemte vi oss (med bra pushing av Ian) at vi gjør kort prosess, reiser til USA og tar en level I cert for å lære oss CrossFit. Dette har jeg aldrig angret på. Det var en relativt spendt trio (Ian Houghton, Jøran Vaule (crossfit centrum) og jeg) som satte oss på flyet til USA, Florida, Jacksonville for å delta på level I cert.

Dette har jeg aldrig angret på. Det var en helt ubeskrivelig opplevelse, og den perfekte introduksjonen til CrossFit. Etter det ble jeg hekta, og har holdt det gående siden. Vi ble ”frelst” og valgte å spre ”det gode budskap” når vi kom hjem til Norge, til STOR skepsis.

Sommeren 2008 holdt vi CrossFit gruppetimer på de ulike Elixia senterene i Sandnes og Stavanger, noen utendørs økter i parker og naturområder, samt trente selv. Folk likte timene, men det ble med det (utenom for Christer..se hans bio) og vi dro tilbake til Stockholm for videre studier.

I Stockholm var CrossFit bedre kjent, men fremdeles lite. Det var et par plasser som kjørte økter, og jeg valgte å kontakte et av dem for å jobbe som trener hos dem. Dette var hos Balance training AB på Stureplan. Et ”globogym” som alltid er tidlig ute med nye treningstrender til sine kunder. Her skulle jeg forsøke å implementere ”hardcore” CrossFit, til dresskledde, champagne drikkende finans mennesker, noe jeg må si meg godt fornøyd med! Det ble en hard kjerne som kom på mine WODs, og jeg har hatt kontakt med Balance hele min periode i Sverige. Utenom Balance, var Fighter center også en ”box”. Her var det litt mer hardcore, og mer tilpasset fightere. Kjørte noen egne treninger her, og har også hatt noen gjeste timer som trener. Mange hyggelige mennesker, og et senter som har utviklet seg til å bli hoved sete for certs i Sverige.

Utenom min egen trening og jobb som CrossFit trener, har også utdannelser stått sentralt i min egen utvikling som atlet og coach. CrossFit level II ble gjennomført og godkjent i mai 2008, Gymnastic cert på Butchers Lab i København, 2 x CrossFit Football cert (Bodø og Stockholm) etc. Listen over workshops og seminarer er lang.

CrossFit er en fantastisk hobby og jobb for meg, og jeg har fulgt main site, football men også andre programmeringer for å utvikle meg selv som trener. Jeg har alltid den tanken at man skal lære fra de beste, og bruke fra de beste for å skape et best mulig sluttprodukt. Jeg tror ikke at det finnes en fasit på hva som er rett og feil. Ting må prøves og testes for å finne noe man liker og noe som fungerer.

CrossFit og konkurranser er stort, og jeg har prøvd meg som atlet i konkurranse selv også. Dette kan man vel egentlig si endte ganske katastrofalt prestasjons messig, men det var en kjekkt opplevelse. Dette var i Sectionals i Stockholm, 2010. Høsten 2009 begynte jeg på en knallbra programmering som Ian lagde til meg, og jeg hadde store fremskritt. Trente på gamle 1RM vekter og ting så lyst ut med tanke på at Sectionals ikke skulle være før i mars året etter. Siste helgen i November sa det stopp. Hadde hatt en knall økt på dagen og var klar for sengen, da hoften ”låste” seg pga smerter. Dette ble starten på 2 mnd av og på antiinflammatorisk, dårlig trening og mye smerter. Jeg ble testet etter alle kunstens regler av medstudenter og lærere, avlastet benet osv osv, men ingen ting hjalp. Siste utvei ble et besøk hos ortopeden, MR og diagnosen ”pistolgrepsdeformitet”. Ortopeden hadde ikke sett det en eneste gang i sin 20 årige karriære og gav meg beskjed om å slutte å trene og at jeg ikke fikk bli tjukk!

Dette er noe jeg selvsagt ikke hørte på. Forsøkte å stille i sectionals på tross av smerter, gjorde 2 av 4 WODs og mistet litt gnisten for trening.

Dette resulterte i rehab øvelser, forsøk på å finne treningsglede og tenke alternativt. Målet er nådd, og nå begynner kroppen å kjennes ok ut. Ingen problemer med hoften, rehab øvelsene virker (jeg vet hvor mye tid man skal legge ned som pasient, noe jeg kan formiddle til mine naprapat kunder), trenings gleden er tilbake og resultatene kommer sakte med sikkert.

CrossFit har gitt meg mye, og kommer til å gi meg mer i tiden fremover. Dette er bare starten, og jeg er glade for at jeg har vært med hele veien.