CrossFit Langevåg

Norges 13. affiliate er på plass – vi snakker selvfølgelig om CrossFit Langevåg!
 

Kjappe fakta

Navn: CrossFit Langevåg
Startet: 20. Oktober 2012
By: Ålesund
 

Historien til CrossFit Langevåg:

Historien fortalt av Kjetil Saugestad: Jeg har drevet Acto Terapi og Trening de snart 3 år, før det var jeg daglig leder i tilsvarende virksomhet i ca. 15 år, hvor jeg jobbet som Fysioterapeut, ferdig utdannet i -92, og senere Osteopat 2004. Mine ungdoms idretter var fotball og handball, senere alt av styrketrening, motbakkeløp etc. I tillegg til å ha trent mye i perioder selv har jeg drevet treningssal med mye rehabilitering, samt hatt et tilbud med styrketrening, sykling, concept 2 ro og skierg.
 
Treningslæra er jo like relevant for en av mine pasienter/ medlemmer som for en toppidretts utøver, så det har vært naturlig også av egeninteresse for meg å søke mest mulig kunskap om Trening av både Vo2 max og styrketrening. Har derfor prioritert å ta blant andre kursene til Hoff og Helgerud om treningslære ol. Da jeg så ble oppmerksom på CrossFit for noen år siden, begynnte jeg å trene det sammen med kamerater / brukere av gymmen, i og med at mange av de lokale fotball og handballspillerne trener her, bestemte vi oss for å teste dette ut skikkelig og kjørte for litt siden filthy 50. 6 stk av de som deltok hadde vi målt max puls på og vi kjørte økta med polar pulsklokker. Det var stor forskjell i hvor lang det tok hver enkelt å gjennomføre, men alle som hadde pulsklokke hadde gjennomsnitt puls på ca 90% av max puls. Dette gjorde selvsagt at jeg ble mer interesert i CrossFit, og er blitt overbevist om at variasjonen og intensiteten er avgjørende og at det er slik trening jeg vil tilby her. Det siste innenfor forskning er jo også rimelig krystall klar, at effekt av både styrke og kondisjonstrening er mye bestemt av intensitet, variasjon og økende belastning.
 
Jeg driver Gymmet selv, og har med meg Geir Johannesen som tok CF level 1 kurset i Sandnes i Januar, og Truls Honningsvåg som jeg hadde med til Games på CrossFit Bergen, da vi traff gutta fra CF Bergen og deg første gang. Truls har tatt CF Level 1 kurset, men mangler prøven. Vi blir ganske snart 3 CF level 1 trenere her.. Det var en fryd å oppleve stemningen på CF Bergen under Games, og Andre, Tom Andre og Suzanne var her på åpninga her i Langevåg og gjorde en formidabel jobb. Vi er svært ydmyke og takknemlige for at de tok seg tid til å være med.. I tillegg har jeg noen kamerater her som kjører sykkelgrupper for medlemmer.

 

Fra åpningen, med bergensfolket på besøk!
 

Hvem kan trene her?

Hos oss trener folk i alle aldre, med eller uten treningsbakgrunn, og vi er opptatt av at alle skal trene mest mulig funksjonelt og i vektbærende stilling uansett om de vi delta på CrossFit eller ikke. Målet vårt er å få frem utøvere av CrossFit her som kan være med å hevde seg i Norge i første omgang.

 

Kontakt informasjon

Webside: Kommer
Telefon: 70193482 / 90927136
E-post: kjetil@acto.no
Adresse: Geilneset 16b, 6030 Langevåg
Facebook-page: www.facebook.com/CrossFitLangevag
 

Trenere og eiere

Kjetil Saugestad
Geir Johannesen
Truls Honningsvåg
 

 
[Denne informasjonen ble sist oppdatert 28. oktober 2012]

Om Admin

Admin er en fellesbruker for Christer og Einar å brukes når innlegget er skrevet av flere av oss eller i forbindelse med mer administrative poster.

One Comment on “CrossFit Langevåg

  1. Lykke til folkens! Gøy å se hvordan det popper opp nye affiliates jevnlig :)