CrossFit i Bergen (gruppe)

[Denne informasjonen er utdatert, men er med som “historie”. Dette var status 23. Mai 2010]

Kjappe fakta

Navn: CrossFit Bergen (før de ble en affiliate)
Startet: Jannuar 2010
By: Bergen
Aktive CrossFit-medlemmer: ca 20 (mange flere en gang i blandt)
Annet: Største uaffilierte CrossFit-gruppen i Norge (såvidt vi vet)
 

Noen av gutta og jentene i CrossFit Bergen på treningsleir i Spania Mai 2010!
 

Historien til CrossFit Bergen:

I Jannuar 2010 begynte personlig trener Pål Bjørhusdal å arrangere CrossFit-økter på Sats to ganger i uken for alle som ville være med. Han lagde en WOD til hver gang, og tilpasset treningene ut i fra hvilket utstyr som var tilgjengelig. Det ble snart en fast gjeng som begynte å trene sammen, både ansatte på Sats og medlemmer. En gjeng på Sprek og Blid trener også CrossFit i Bergen, og fremover skal de alle prøve å samkjøre treningene sine utendørs. De har nemlig gått til anskaffelse av noen traktordekk, og har en liten bane de kan trene på.
 
Det jobbes med å få tak i lokale, og et par av gutta inkludert Pål skal ta sin CrossFit Level 1 sertifisering i København i sommer. Første uken i Mai 2010 reiste elleve av gjengen i CrossFit Bergen til Spania der de lagde sin egen CrossFit-camp. [Sitat fra Susanne Soydan]: “Det var en super uke med masse bra trening og god stemning! Generelt så er vi en veldig flott og sosial gjeng, og vi pleier å finne på ting utenom treningene også; gå ut og spise, tur i fjellet, filmkveld, tapas. Det går egentlig mye i mat og trening 😀 Nye medlemmer blir selvsagt også spurt om å få bli med!”
 

 

Hvem kan trene her?

I prinsippet kan hvem som helst bli med på treningene som holdes utendørs, men ettersom CrossFit Bergen ikke har noen instruktører er det en fordel om du har litt grunnkunnskap og er i ok from. Det er ikke så mange jenter i gruppen, men de som er der er relativt sterke og har mye guts i forhold til “vanlige jenter”. [Sitat fra Susanne Soydan]: “vi blir jo selvsagt veldig glade for nye medlemmer, og alle blir tatt godt imot, men de får jo en ganske så brutal start, hehe… ” Det hører også med at det er helt gratis å bli med, ettersom de ikke har noen form for “medlemskap”.
 

Sertifiserte trenere

Per nå er det ingen sertifiserte trenere, men Pål og to andre skal ta CrossFit Level 1 i København sommeren 2010.
 
[Denne informasjonen ble sist oppdatert 23. Mai 2010]  

Om Admin

Admin er en fellesbruker for Christer og Einar å brukes når innlegget er skrevet av flere av oss eller i forbindelse med mer administrative poster.