CrossFit Bodø

Kjappe fakta

Navn: CrossFit Bodø / BBGym Bodø
Åpningsdato: 2007
By: Bodø
Aktive CrossFit-medlemmer: 20-30 (mange fler om er innom av og til)
Annet: Første CF-affiliate i Norge, første CF Kids affiliate i Europa, skal holde første CF Football cert i Europa sommeren 2010
 

CrossFit Bodø har 12 løfteplatformer! Dette er mer enn samtlige vektløftingsklubber og CF-sentre jeg (Christer) har besøkt, dette ser kjekt ut!
 

Historien til CrossFit Bodø

Gutta i Bodø ble først opmerksom på CrossFit gjennom et nettforum for millitære i 2006. Rune Lind var førstemann ut her i Bodø og fikk med seg Alex Mendis på dag 2. Begge var aktive i kampsportmiljøet i Bodø som instruktører, og treningen ble raskt populært blant kampsportutøvere på Bodø Kampsportsenter. På den tiden ble noen økter kjørt på senteret og noen på diverse lokale treningssenter. Behovet for eget utstyr meldte seg for og vi begynte å kjøpe inn utstyr til treningen. Pullupsstang, ringer, romaskin, vekter m.m ble handlet inn og brukt flittig.
 
Etterhvert kom det til flere som nå utgjør kjernen i CrossFit Bodø. I august 2007 dro Rune og Elisabeth til San Diego og tok Level 1 Cert. Da ble også CrossFit Bodø offisielt den første affiliaten i Norge. I 2008 åpnet vi de første gruppene for alle, og det ble snart klart at vi ikke hadde stor nok plass på stedet vi var. Det var lite plass til utstyr og vi hadde bare 120 m2 med plass å trene på. All løping måtte foregå ute, noe som var en utfordring på vintertid i Nord-Norge.
 
Høsten 2009 fikk vi etter lang tid ordnet oss et enormt lokale som kunne huse både CrossFit Bodø, Bodø Kampsportsenter, BBGym Fysikalske m.m. Etter noen mnd med oppussing sto senteret klart for innflytting i desember 2009. Vi hadde nå CrossFit senter med 100 m løpebane inne, 30 m med pullupsstnger, 12 løfteplattformer og masse utstyr. Samarbeidet med Bodø Kampsportsenter er svært gunstig for utviklingen av CrossFit i Bodø. Etterhvert har vi fått mange instruktører og flere har reist på en rekke certs. Vi var bla.a første CrossFit Kids affiliert utenfor USA. Og sommeren 2010 kjører vi det første CrossFit Football certen i Europa.
 

Hvem kan trene her?

Absolutt alla kan trene på CrossFit Bodø. Medlemmer av Bodø Kampsportsenter har rabatt. De har normal trening 5 dager i uken (mandag-fredag) samt en Elements gruppe på tirsdag/torsdag for de som ønsker litt roligere og mer teknisk CrossFit. Denne passer svært godt for utrente som vil begynne litt forsiktig. I tillegg kjører de egne grupper for idrettslag i byen. CrossFit bodø tilbyr også PT-timer. De har kjørt CrossFit Kids klasser tidligere og skal starte opp med disse regelmessig i 2010.
 

Kontakt informasjon

Webside: CrossFit Bodø
E-post: rune@bbgym.no
Telefon: 901 00 063
Adresse: Seabirdbygget, Langstranda 5, 8003 Bodø
Facebook-gruppe: http://www.facebook.com/group.php?gid=215588099594
 

Sertifiserte trenere

Rune Lind (CF Level 1, Gymnastics, CF Kids)
Line Giertsen (CF Level 1, Gymnastics, CF Kids)
Patrick Myrland (CF Level 1)
Alex Mendis (CF Level 1)
Thomas Eriksen (CF Level 1)
Johnny Helgesen (CF Level 1)
Erik Eliassen (CF Level 1)
Gyda Bjørgo Larsen (Kettlebells)
 
[Denne informasjonen ble sist oppdatert 21. April 2010]  

Pull-ups racket på det nye senteret til CrossFit Bodø – dette ser bra ut!

Om Admin

Admin er en fellesbruker for Christer og Einar å brukes når innlegget er skrevet av flere av oss eller i forbindelse med mer administrative poster.