CrossFit Bergen

 

Kjappe fakta

Navn: CrossFit Bergen
Startet: Jannuar 2010, Affiliert 19. August 2010
By: Bergen
Aktive CrossFit-medlemmer: ca 180
Grunnleggere: Pål Bjørhusdal & André Svanevik
 

WOD @ CrossFit Bergen!
 

CrossFit Bergen om seg selv

CrossFit Bergen er det første gymmet i Bergen av sitt slag og vi er stolte av å gi dere det desidert råeste og mest funksjonelle gymmet denne byen har sett. Vi har mest erfaring i Bergen på CrossFit, kettlebells og funksjonell trening, vårt mål er å alltid være de beste i byen på akkurat dette! Ingen over og ingen ved siden! Pål Bjørhusdal sier at de nå skaper det som blir det råeste treningsmiljøet i Bergen og det første gymmet som satser 100% på funksjonell trening som CrossFit, Vektløfting, Kettlebells, Tricking og mye mer. CrossFit Bergen vil være byens samlingspunkt for mange ”underground” sporter, og et sted hvor mange topp atleter vil bli fostret opp.
 

Historien til CrossFit Bergen

CrossFit miljøet i Bergen etablerte seg våren 2010 da Pål Bjørhusdal introduserte treningsmetoden for André Svanevik. Begge jobbet de i en større treningskjede der det å drive CrossFit ble sett på som for ekstremt og tabu i forhold til senterets regler. Vinter gikk mot vår og de begynte å arrangere utetreninger på Skansemyren Idrettspark. Der hadde de sveiset noen paralletter, skaffet noen hjulasterdekk, stroppet noen Pull-ups stenger mellom noen trær og hadde tribune, gressmark og 400m løpebane tilgjengelig for lek å morro. To personer ble til flere og etter noen få uker telte de over 40 stk på tidlige regnfulle morgentreninger utendørs. Les mer om CrossFit Bergen som gruppe her: CrossFit Bergen som gruppe
 
Sommer gikk mot høst og CrossFit Bergen gutta tok kontakt med Bård Trones (tidligere verdensmester i fullkontakt kickboxing) for leie av saltimer på Bergen Kampsportsenter. Startet så med fellestreninger et par ganger i uken og etter en artikkel i Bergens Tidende endte de opp med å være over 50 personer på enkelte timer. Dette var da startskuddet i jakten på egne lokaler!
 
Det de fant var en gammal nedlagt garasje som ikke hadde sett dagens lys på over 20 år. Etter en total oppussing var de igang i det som kan kalles skikkelig ”Garage Gym” style treningsstudio. På en uke hadde de 30 medlemmer og nå etter 5 måneder i drift teller de nå nesten 200 aktive CrossFit medlemmer med et stadig økende medlemstall.
 

 

Hvem kan trene her?

Alle kan trene på CrossFit Bergen og CrossFit er noe alle kan trene, uansett alder, form eller bakgrunn. Deres medlemmer strekker seg fra 15 år og opp til over 60 år og de har et bredt mangfold av mennesker. CrossFit Bergen oppgi at hos dem har de tykke, tynne, store, små, sterke og svake, noen med bakgrunn fra diverse idretter og andre ikke, felles for de alle er at de ønsker en god trening og dette bidrar til det gode og allsidige treningsmiljøet ved CrossFit Bergen.
 

Kontaktinformasjon

Webside: CrossFit Bergen
E-post: post@crossfitbergen.no
Telefon: Pål Bjørhusdal 91311992 / André Svanevik 98217282
Adresse: Fabrikkgaten 8, 5059 Bergen
Facebook: www.facebook.com/home.php#!/pages/CrossFit-Bergen/186226588073597
YouTube: www.youtube.com/user/CrossFitBergen
 

Sertifiserte trenere

På nåværende tidspunkt har CrossFit Bergen to hovedtrenere – Pål Bjørhusdal og André Svanevik, samt 8 andre Level 1 CrossFit sertifiserte trenere. Flere trenere er på vei inn.
 

Samarbeids partnere

IKFF Certified Kettlebell Trainer Tom Mountjoy.
AK Bjørgvin og noen av Norges beste vektløftere
Ekspert på ernæring (Paleo/Steinalderkost) – Hjerte og Lungekirurg Thomas Geisner
Norges beste Tricking trener og en av de beste Trickerene i landet – Sebastian Dalseide
 

 
[Denne informasjonen ble sist oppdatert 11. Mai 2011]  

Om Admin

Admin er en fellesbruker for Christer og Einar å brukes når innlegget er skrevet av flere av oss eller i forbindelse med mer administrative poster.