Big Dawgs is BACK (#9)!

I mars hadde vi Big Dawg Challenge #8 aka “syrefæst”! I april ble det ingen BDC ettersom The Open var i gang, men nå er vi tilbake! BDC #9 blir også litt spesiell, fordi vi introduserer vår egen CFNs Bechmark WOD. Yepp, og den er bassert på ideer fra Viking WOD som vi skrev om tidligere! I tillegg har vi en premie på lur 😉
 


Først må det sies at vinneren av “Syrefæst” som har blitt beskrevet som den værste WODen igjennom tidene var sjefen selv (han som lagte økta), Henrik Gjeruldsen med ei tid på ca 20 minutter! Noe sier meg at han kommer til å gjøre det bra på denne økta og, men dersom DU ikke ønker en “Syrefæst no2” til BDC neste mnd så bør du passe på å vinne selv 😉
 
CFN Benchmark WOD
Vi ville ha vår egen WOD, en WOD vi kan kjøre en gang i blandt på BDC, noe å sammenligne med nasjonalt – men ikke minst en WOD med en litt morsom historie. Vi hadde posten Viking WOD for en stund tilbake siden og det er den som danner grunnlaget for benchmark woden vårs. Vi skulle gjærne hatt med både dekk velt, sleggeslag, øksekasting osv. men for at flest mulig skal ha mulighet til å gjøre denne økta Rx’d så droppet vi det og holdt oss til mer tradisjonelle bevegelser.
 
Her er historien:
Vikingene ror i land og sleper båten opp på stranda. På seg har de brynje. De tar seg så en liten pause, gjerne ved gå rolig opp mot landsbyen, før de starter kampen. I kampens hete er det ting som må kastes, det må sprintes, de må kaste seg selv ned på bakken og hoppe over hinder for å nå målet. Kampen intensiveres uderveis og avsluttes med at fangsten bæres tilbake til båtene.
 

For time, with 10 kg weight-west:
1000m Row
50m Farmers walk, 2×32 / 2×24 kg KBs
60 sec rest
 
Then, 20-15-10-5 rep rounds of:
Wall ball shots, 10 / 8 kg
2x meter sprint (back and forth)
Burpee box-jump-over-box 20″ / 18″
 
Then:
100m Farmers Walk, 2×32 / 2×24 kg KBs
 
Score = Total time including 1 min rest after row + farmers walk.
 

Forklaringer
De 4 rundene i midten blir slik som dette:
20 WB
2 x 20m sprint
20 Burpee BJ
15 WB
2 x 15 m sprint
15 Burpee BJ
osv…
 

Sprint = to hender tar bak linja ved hvert punkt
Burpee jump-over-box = Regionals 2012 stnadard (wod 6)
Resten burde være ok!
 

Premie
Vi vil sende ut en premie til den personen som har filmet seg selv på WODen og enten;
a – Har beste tiden
b – Har kuleste/morsomste video
 
Altså, vi vil velge det vi synes er mest imponerende, enten en god tid eller en god video. Her er det fullt mulig å kle seg opp som en viking, ta med ro-maskinen ut på stranda osv 😉 Vi gleder oss til å se hva dere får til og hva bestetiden blir!
 

Premie: er bokå “Født til å løpe” som er en knallbra og veldig inspirerende bok! Jeg (Christer) leste den på engelsk for et par år siden og gav virkelig inspirasjon til løping for en som alltid har “hatet” å løpe!
 
Er du giret på å få kjøpt deg et eksemplar selv uansett? Ta turen inn på barefootshoes.no og oppgi koden “crossfitnorge” for å få 10% avslag.

Om Christer

Christer Idland er utdannet Siviningeniør ved NTNU i Trondheim og har drevet med CrossFit siden sommeren 2008. Konkurranseinnstinktet har alltid vært på plass, og Christer har blitt beste nordmann i CrossFit Open (Sectionals) og Regionals både i 2010, 2011, 2012 og 2013. Les mer om Christers satsning her..

3 Comments on “Big Dawgs is BACK (#9)!

  1. Skal vektvesten være på hele WOD´en, eller bare på den første delen (før 60s pause)?

  2. Vesten skal være på hele tiden ja :)

  3. Denne ser jævlig fet ut. Sikkert brutal med vesten hele veien.