Big Dawgs #12

Big Dawgs #11 ble kjørt på Games-helga på CrossFit Bergen og det var en team-wod. Det var utrolig gjevnt mellom Team Burno og mitt lag – Wolfpack, men team bruno stakk av med seieren med en 4 sekunders margin! MEN det ble allikevel ikke bestetiden, for noen kjørte WODen igjen etter helga.. Guess who? Yepp, nok en gang var de størte gutta fra Sandnes og CrossFit Centrum. Hva venter nå? Quick and dirty bodyweight blaster!
 

Topp 3 denne gangen var altså veldig gjevnt:
1. plass @ 13:48 Anders & Michael, CrossFit Centrum
2. plass @ 13:56 Team Bruno, CrossFit Bergen
3. plass @ 14:00 Wolfpack, CrossFit Oslo
 
Det hører med til historien at tidene til Team Bruno og Wolfpack er fra WOD #2 på games helga med dommer (og vi fikk en del no-reps på wallballsa), en konkurranse for Anders sammend med Phillip brukte 14:12. Men vil du vinne så lærer du av feil fra første runde og tar en ny runde 24 sekunder kjappere! 😉
 
Denne gangen er det en individuell WOD og i motsetning til de siste som har vært i 14-20 min så snakker vi nå om en qucik and dirty med obligatoriske pauser. Det er men andre ord INGEN grunn til å stoppe og det handler bare om å gi full gass!

BDC #12 – “Bodyweight fu*ker”
For max reps:
 
AMRAP 1 min: Bar-muscle-ups
30 sec rest
AMRAP 1 min: V-ups (Fingers touch toes with straight knees)
30 sec rest
AMRAP 1 min: Rope climbs @ 5 meters
30 sec rest
AMRAP 1 min: Double Unders (score is reps divided by 3)
30 sec rest
AMRAP 1 min: Handstand walk
30 sec rest
AMRAP 1 min: Burpees
30 sec rest
AMRAP 1 min: HSPUs
 
Denne økta tar altså totalt 10 min inkludert pauser, 7 minutter med jobbing – men noe sier meg at dette kommer til å bli mer en tungt nok allikevel! Når det gjelder standarder så sier vi at:
 
Handstand walk: Du må være tilnærmedt loddrett (hoppende bear-crawl er altså ikke godkjent) og dersom du minster balansen må du starte på nytt der den bakerste handa var i kontakt med gulvet
 
V-ups: Starter flatt på bakken (hæl og håndflater i bakken), med strake armer og bein fold opp som en “V” og ta i tærne. Se filmen under for noen OK repetisjoner. Bunnposisjon kan være aktiv “hollow” position, men hælen og håndflata må være i gulvet for hver rep!

 
Resten av øvelsen bør være greie. Kipp er lov både på MU og HSPUs.
 
Go hard!

Om Christer

Christer Idland er utdannet Siviningeniør ved NTNU i Trondheim og har drevet med CrossFit siden sommeren 2008. Konkurranseinnstinktet har alltid vært på plass, og Christer har blitt beste nordmann i CrossFit Open (Sectionals) og Regionals både i 2010, 2011, 2012 og 2013. Les mer om Christers satsning her..

One Comment on “Big Dawgs #12

  1. Lite folk som kjører BDC. Jeg har kjørt økten samme dag som den ble laget, med 176 reps totalt. Vinner jeg denne ønsker å gi “pinnen” videre til Crossfit Trondheim som ikke har vært så delaktige enda i BDC. Jeg blir og finne en gang i mnd der oppe fra September av pga skole jeg skal gå på der. 3 dager med skole og trening oppe der.
    Håper noen andre knuser på og få laget noe nytt og hardt.
    Eller trener bare alle styrke? Vet det finnes mange bra vektløfter klubber og styrkeløft klubber rundt forbi. Men er det alt Crossfit handler om? Hva med hurtighet? Jeg vet det har en sammenheng med styrke men langt ifra alt!
    Her har dere en økt hvor kordinasjon, hurtighet om mye annet blir utfordret.
    Jeg legger lite vekt på det å vinne BDC, dette gjør jeg mer for å presse de som bruker timer hver dag på å bli bedre. Topp idrett har jeg drevet med og vet at viss vi ikke er flere som drar hverandre og jobber “sammen” blir ingen best.