Big Dawg Challenge #2

Det har blitt August og vi er klar for runde 2 av CrossFit Norges Big Dawg Challenge – CFNs BDC #2! Vi (Einar og Christer) var godt fornøyde med deltagelsen forrige gang, kjekt å se at så mange gav WOD’en et forsøk! Denne gangen blir det en individuell WOD, og den er bestemt av gutta fra Bergen som stakk av med beste tiden forrige gang. Spre ordet og bli med på challengen!
 


Klikk her for å se forrige Challenge. Det vil være linker til alle BDCs under “konkurranser” øverst på menyen. Resultatene forrige gang i rangert rekkefølge er:
 
1: André og Kristoffer, 8:38 (CrossFit Bergen)
2: Tom-André og Stefan, 9:40 (CrossFit Bergen)
3: Rune og Emma, 10:33 (BB Gym Bodø)
4: Else og Line, 11:08 (BB Gym Bodø)
5: Kristoffer og Lene, 11:25 (CrossFit Bergen)
6: Andre og Suzanne, 11:27 (CrossFit Bergen)
7: Bent og BE, 14:23 (BB Gym Bodø)
8: Christer og Anders, 8:03 DNF (manglet 1 pull-up, kunne fort vært no. 1..) (CrossFit Centrum)
 
André og Kristoffer har derfor satt sammen neste WOD og her er detaljene!
 
CFNs BDC # 2 – AMRAP 10 min:
 
Access key: 20m handstand walk

Then for remaining of 10 minutes:
3 Squat-Clean-Thrusters, 60 kg / 40 kg
5 Hand-release-push-ups
7 Chest-to-bar Pull-ups / Regular Pull-ups
 
*Perform 2 Turkish Get-ups on every 2. minute @ 24 kg / 16 kg. That is, 2xTGU at 2:00, 4:00, 6:00 and 8:00.
Resultatet er antall runder av trippletten + repetisjoner.
 
Detajer om øvelsene
Handstand walk trenger ikke være unbroken, men man må starte på nytt der den bakerste handa var i bakken. Starter med begge hender bak en strek, og forstetter til den bakerste handa er passert en annen strek 20m lengre fremme.
Squat-Clean-ThrustersMå være fra bakken hver rep. Må inn i en full squat og thruster i én bevegelse, og IKKE et stopp etter front front bøy eller noen “jerk”.
Hand release push-ups er som sett på CF Games, i tillegg må tær ALLTID være i kontakt med gulvet. Det er altså ikke mulig å la tærne gli opp fra bakken når hendene gjør det for å skape en slags “superman-rock” bevegelse. Ingen snake!
Turkish Get-up er kun bevegelse opp, man trenger altså ikke senke seg kontrollert ned igjen samme veien. Så etter rep. no 2 kan man bare legge fra seg KBen og gå videre.
 
Generelt
Dersom du er i en repetisjon i det klokka passerer 2:00, 4:00 eller en av de andre tidspunktene for TGU så er det OK og fullføre den ENE repetisjonen. Unbroken Handstand teller som en rep.
 
Vi håper så mange som mulig prøver seg – og har du mulighet så post en video av deg selv utføre WODen! Dette blir gøy 😉 HUSK at vinneren får bestemme neste WOD som da blir en Team-WOD med 2 personer. Vi gleder oss til å se resultatene!
 

Film av vinnerne fra forrige runde =)
 

Om Christer

Christer Idland er utdannet Siviningeniør ved NTNU i Trondheim og har drevet med CrossFit siden sommeren 2008. Konkurranseinnstinktet har alltid vært på plass, og Christer har blitt beste nordmann i CrossFit Open (Sectionals) og Regionals både i 2010, 2011, 2012 og 2013. Les mer om Christers satsning her..

5 Comments on “Big Dawg Challenge #2

  1. På handstand walk, hvis en faller “tilbake” altså at beina lander bak hendene, er det fremdeles bakerste hånd som teller?

  2. Ja, det er korrekt! Men “hoppende bearcrawl” er ikke en godkjent måte å gjøre det på 😉

  3. Jaja! Så var de gjort!
    6+1 rx’d, prøvet å filme meg selv…gikk veldi mye mindre bra :p så neste gang kansje :p

  4. Here or on our facebook page – we will collect the results and post them in BDC no #3 :)